Lediga tjänster

Just nu är vi inne i ett intensivt skede med teknisk utveckling av såväl bilar som avancerade tjänster som kan underlätta kundens vardag. Vi satsar på framtiden och det är verkligen en spännande tid att jobba på Rolf Ericson Bil. Alla våra lediga tjänster läggs ut här nedan. Om vi för tillfället inte har någon ledig tjänst så vill vi ändå gärna träffa dig som är intresserad av att arbeta hos oss.

 

Vi är ett företag i en föränderlig bransch och vi ser med nyfikenhet på nya möjligheter. Vi tar sikte på framtiden och de tjänster som vi kan erbjuda människor för en enklare vardag. Inom Rolf Ericson Bil Företagen bygger vi vår kultur och värdegrund på Relation och Enkelhet som är den naturliga utgångspunkten för allas arbete. Det ska vara enkelt att både arbeta hos oss och göra affärer med oss. Vi tror på att skapa det bästa för våra kunder i form av tjänster som verkligen underlättar och medverkar till att kunden får bästa möjliga upplevelse hos oss. Är det ett tänk som passar dig? Då föreslår vi att du kontaktar oss.

 

 

 

Ansök senast 11/4


Vi söker en kvalificerad redovisningsekonom
Brinner du för redovisning, digital affärsutveckling och vill arbeta i en spännande bransch? 

Tjänstebeskrivning  
I den här tjänsten är du en del av Rolf Ericson Bil Företagens koncernstödsteam. Du samverkar både med vårt fastighetsbolag, Rolf Ericson Bil i Falun AB, vårt personbilsbolag, Rolf Ericson Bil i Dalarna samt vårt lastvagnsbolag, Rolf Ericson Lastvagnar&Bussar i ekonomiska och administrativa arbetsuppgifter. Din vardag består av olika ekonomiska uppgifter så som redovisning, kontoavstämning, kundkontakter samt utveckling av vårt nya ekonomisystem. Ett stort fokus under den närmaste tiden är att effektivisera våra rutiner och processer kring månadsboksluten samt stötta kollegor i redovisningsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är certifierad redovisningsekonom eller har motsvarande utbildning i form av praktiskt arbete. Vi vill att du har arbetat minst tre år med kvalificerade ekonomi och redovisningsuppgifter samt månadsbokslut. Utöver detta har du goda IT-kunskaper. Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du behöver också ha goda kunskaper i Microsoft 365 samt förståelse för moderna affärssystem. Meriterande är även att du har erfarenhet av systemen Unit4 ERP/Agresso, Ascendo, GDS.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du positiv, trivs med att samverka med kollegor och bidrar till ett starkt team. Du arbetar självständigt med förmåga att vara flexibel och kunna prioritera ditt arbete. Du är ansvarsfull, noggrann och van att strukturera och organisera så att ditt arbete blir effektivt. Du driver och utvecklar ditt arbetsområde framåt genom engagemang med förmåga att se samband mellan verksamhet och det ekonomiska arbetet. Du är kommunikativ med förmåga att samtala, stötta och leda kollegor i olika ekonomiska frågor och kan ta ”de svåra samtalen” med kunden.

Vi erbjuder dig

 • En arbetsmiljö där du får vara delaktig i företagets utveckling
 • Korta beslutsvägar i samverkan med närmaste chef och ekonomigruppen
 • Generösa personalförmåner

Anställningsform, omfattning, placeringsort
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Falun. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
 Ansök genom att skicka CV samt personligt brev till jobba@rebil.se Skriv “Redovisningsekonom” i ämnesraden. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande så vi rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Frågor?
Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Cecilia Hagdahl, Ekonomichef 023-58826 cecila.hagdahl@rebil.se

Välkommen med din ansökan

Ansök senast 30/4

 

Vi söker en däckmontör/fälgreparatör 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som däckmontör hos oss jobbar du med däckservice på alla typer av fordon, i första hand personbilar och lätta transportbilar. Du kommer även vara en nyckelperson i vårt nya fälgrenoveringsteam som renoverar skadade fälgar till alla fordon. Ditt dagliga arbete består av reparationer, hjulmontering, skifte samt balansering av hjul samt renovering av fälgar av alla slag. Du arbetar även i kundmottagningen där du svarar i telefon och tar emot kunder, givetvis med ett leende på läpparna.

Kunskap och kompetenser
I den här rekryteringen kommer din personlighet och fordonsintresse väga tyngre än flera års erfarenhet i motorbranschen, än om det givetvis är  meriterande. Arbetet kräver att du har goda datorkunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Övriga språk är meriterande. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Då arbetet till stor del innebär att du har kundkontakt värderas din personlighet högt. Det är viktigt att du har känsla för service och en naturlig inställning att alltid se lösningar snarare än problem. Du är ansvarstagande, flexibel och är van att hugga i när och där det behövs. Att arbeta självständigt är inga problem för dig men du fungerar lika bra i team. Vi ser givetvis att du är ordningsam samt initiativtagande. Du är nyfiken och gillar att utvecklas både som person och inom däck- och kundservice.

Vi erbjuder dig 

 • En spännande arbetsmiljö där du får vara delaktig i företagets utveckling.
 • Korta beslutsvägar i samverkan med övriga avdelningschefer och ledning.
 • Goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter
 • Generösa personalförmåner – bland annat; friskvård, personalrabatter på drivmedel, bilvård, verkstadsarbeten & reservdelar och personalrabatter hos samarbetspartners.

Anställning, omfattning, placeringsort, tillträde
Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% med placering i Falun. Tillträde enligt överenskommelse.

Låter det intressant? Lämna ansökan.
Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vi rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansök genom att skicka CV samt personligt brev till: mikael.thelin@rebil.se Skriv: Däckmontör i ämnesraden

För mer information
Har du frågor om tjänsten? Kontakta: Micke Thelin, Chef Däckcenter 0243-257736 alt mikael.thelin@rebil.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast 15/4

Lagerarbetare

Serviceverkstad Ludvika


Vi söker en lagerarbetare till vår däckavdelning i Ludvika.

Arbetsbeskrivning
Din främsta arbetsuppgift är att hantera och organisera nuvarande och nya hjulförvaringar vid vårt däckhotell. Du ska även hjälpa hjulskiftespersonalen så att de har rätt däck vid rätt tillfälle. Arbetet är fysiskt krävande så att du har en god fysik är en förutsättning.

Kunskap och kompetenser
Vi ställer stora krav på rätt personlighet för den här tjänsten. Givetvis är tidigare erfarenhet från arbete inom motorbranschen meriterande och vi ser gärna att du har någon form av mekanisk bakgrund. Arbetet kräver att du har goda datorkunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. B-körkort är ett krav. Truckkort är meriterande.

Personliga egenskaper
Att du har sinne för struktur och vill ha ordning och reda omkring dig är en självklarhet för att fungera i den här tjänsten. Du är ansvarstagande och van att hugga i när och där det behövs. Du tycker om att arbeta självständigt men fungerar lika bra i team. Slutligen är du en initiativtagande person som strävar efter att göra det där lilla extra.

Vi erbjuder dig 

 • En spännande arbetsmiljö där du får vara delaktig i företagets utveckling.
 • Korta beslutsvägar i samverkan med övriga avdelningschefer och ledning.
 • Goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter.
 • Generösa personalförmåner – bland annat; friskvård, personalrabatter på drivmedel, bilvård, verkstadsarbeten & reservdelar och personalrabatter hos samarbetspartners.

Anställning, omfattning, placeringsort, tillträde
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Ludvika. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Arbetstid vardagar kl 7-16. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information
Har du frågor om tjänsten? Kontakta: Daniel Pettersson, Servicechef på 0240-878 32 alt maila daniel.pettersson2@rebil.se

Låter det intressant? Lämna ansökan.
Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vi rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansök genom att skicka CV samt personligt brev till: daniel.pettersson2@rebil.se Skriv: Lagerarbetare i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Ansök senast 31/3

Säsongsarbetare

Däckcenter Falun


Vi söker säsongsarbetare
Inför vårens däcksäsong söker vi engagerade säsongsarbetare. Som medarbetare hos oss på Rolf Ericson Bil utgör du en viktig del i vårt arbete för att göra vår kunds resa så bekväm och säker som möjligt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som däckskiftare består det dagliga arbetet av att skifta däck i lag om två per bil, tvätta och märka upp däck till vårt däckhotell samt ha kontakt med våra kunder.

Kunskap och kompetenser
Vi ställer höga krav på ordning och reda och det bör du också göra. Arbetet är fysiskt krävande så en god fysik är en förutsättning. Erfarenheter från liknande arbete är meriterande. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Bra relationer och nöjda kunder är viktigt för oss så därför söker vi dig som är serviceinriktad, noggrann, positiv och har lätt att samarbeta. Vi är ett positivt team som gillar att bidra med det lilla extra både till varandra och till våra kunder så prestigelöshet är en förutsättning.

Anställning, omfattning, placeringsort, tillträde
Tjänsten är tidsbegränsad på heltid med start i slutet av mars och ca 5–6 veckor framöver beroende på hur snabbt våren kommer.

För mer information
Har du frågor om tjänsten?
Kontakta Mikael Thelin, däckchef i Falun på mikael.thelin@rebil.se eller 023-588 20.
 

Ansökan
Ansök till Falun genom att skicka CV samt personligt brev till: mikael.thelin@rebil.se Skriv: ”Däckskiftare Falun” i ämnesraden. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande och tjänsterna tillsätts så snart vi hittar lämpliga kandidater. Vi rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

 

Ansök senast 15/4


Vi söker en engagerad mekaniker, eller som vi kallar det personlig servicetekniker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Personlig servicetekniker är ett koncept för hur vi jobbar på våra verkstäder med kunden i fullt fokus. Som personlig servicetekniker jobbar du i ett team med 3-5 personer med stöd av en teamledare. Du planerar själv din dag och ansvarar för hela processen från bokning till att bilen är klar för avhämtning. Du möter upp dina kunder när de besöker verkstaden och hjälper dem med varje steg i processen. Från mottagande, arbetsplanering, service och reparation till återlämning av bilen och slutligen betalning.

Kunskap och kompetenser
Vi vill att du har fordonsteknisk utbildning eller motsvarande lägst gymnasienivå, samt B-körkort. Arbetet kräver att du har goda datorkunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Övriga språk är meriterande. Vana att arbeta i systemen TACDIS och CLIP är meriterande.

Personliga egenskaper
Tjänsten som personlig servicetekniker förutsätter att du har lätt för att skapa bra relationer och ger allt för att leverera den bästa kundupplevelsen. Då vi som företag lägger stort fokus på kundnöjdhet förutsätter vi att kundens behov är en självklar utgångspunkt i ditt arbete och att du har förmåga att prata med alla typer av kunder och kollegor. Du är noggrann och kvalitetsmedveten, vill alltid leverera ett arbete med högsta möjliga kvalité samt har god planerings- och prioriteringsförmåga. Det är viktigt för dig att alltid ha ett professionellt och trevligt bemötande och du har ett gott omdöme, är strukturerad, flexibel och har god administrationsförmåga. Vi ser gärna att du har goda referenser från liknande arbete.

Vi erbjuder dig

 • En spännande arbetsmiljö där du får vara delaktig i företagets utveckling.
 • Korta beslutsvägar.
 • Goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter
 • Generösa personalförmåner – bland annat; friskvård, personalrabatter på drivmedel, bilvård, verkstadsarbeten & reservdelar och personalrabatter hos samarbetspartners.

Dagens bilar är laddade med teknik och det finns över 100 styrenheter som kommunicerar i olika nätverk. Den snabba utvecklingen gör att vi satsar mycket på utveckling för våra tekniker genom utbildningar, online-kurser med mera.

Anställning, omfattning, placeringsort, tillträde
Anställningen är tillsvidare, på heltid med placering i Ludvika. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten? Kontakta Daniel Pettersson, servicechef Ludvika 0240-878 32, daniel.pettersson2@rebil.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2023-04-15. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vi rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansök genom att skicka CV samt personligt brev till: jobba@rebil.se Skriv: PST Ludvika i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast 28/2

Servicetekniker

Serviceverkstad Borlänge


Vi söker en engagerad mekaniker, eller som vi kallar det personlig servicetekniker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som personlig servicetekniker jobbar du i ett team med 3-5 personer med stöd av en teamledare. Du planerar själv din dag och ansvarar för hela processen från bokning till att bilen är klar för avhämtning. Du möter upp dina kunder när de besöker verkstaden och hjälper dem med varje steg i processen. Från mottagande, arbetsplanering, service och reparation till återlämning av bilen och slutligen betalning.

Kunskap och kompetenser
Vi vill att du har fordonsteknisk utbildning eller motsvarande lägst gymnasienivå, samt B-körkort. Arbetet kräver att du har goda datorkunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Övriga språk är meriterande. Vana att arbeta i systemen TACDIS, VIDA och CLIP är meriterande.

Personliga egenskaper
Tjänsten som personlig servicetekniker förutsätter att du har lätt för att skapa bra relationer och ger allt för att leverera den bästa kundupplevelsen. Då vi som företag lägger stort fokus på kundnöjdhet förutsätter vi att kundens behov är en självklar utgångspunkt i ditt arbete och att du har förmåga att prata med alla typer av kunder och kollegor. Du är noggrann och kvalitetsmedveten, vill alltid leverera ett arbete med högsta möjliga kvalité samt har god planerings- och prioriteringsförmåga. Det är viktigt för dig att alltid ha ett professionellt och trevligt bemötande och du har ett gott omdöme, är strukturerad, flexibel och har god administrationsförmåga. Vi ser gärna att du har goda referenser från liknande arbete.

Vi erbjuder dig

 • En spännande arbetsmiljö där du får vara delaktig i företagets utveckling.
 • Korta beslutsvägar.
 • Goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter såsom utbildningar genom bland annat samarbeten med Volvo Car Sverige, Renault och IHM Business School.
 • Generösa personalförmåner – bland annat; friskvård, personalrabatter på drivmedel, bilvård, verkstadsarbeten & reservdelar och personalrabatter hos samarbetspartners.

Dagens bilar är laddade med teknik och det finns över 100 styrenheter som kommunicerar i olika nätverk. Den snabba utvecklingen gör att vi satsar mycket på utveckling för våra tekniker genom utbildningar, online-kurser med mera.

Anställning, omfattning, placeringsort, tillträde
Anställningen är tillsvidare, på heltid med placering i Borlänge. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten? Kontakta Viktor Burström, servicechef Borlänge 0243-25 77 61.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2023-02-28. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vi rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansök genom att skicka CV samt personligt brev till: jobba@rebil.se Skriv: PST Borlänge i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast 28/2


Vi söker en engagerad mekaniker, eller som vi kallar det personlig servicetekniker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som personlig servicetekniker jobbar du i ett team med 3-4 personer med stöd av teamledare. Du kommer huvudsakligen att arbeta med Renault lätta transportbilar och ansvarar för hela processen från tidsbokning till att bilen är klar för avhämtning. I processen ingår att du diagnostiserar, servar och reparerar kundens bil och har kontakt med kunden via telefon, mail och i verkstaden samt hanterar betalning.

Kunskap och kompetenser
Vi vill att du har fordonsteknisk utbildning eller motsvarande lägst gymnasienivå, samt B-körkort. Arbetet kräver att du har goda datorkunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Övriga språk är meriterande. Vana från att arbeta i systemen TACDIS och Clip är meriterande.

Personliga egenskaper
Tjänsten som personlig servicetekniker förutsätter att du har lätt för att skapa bra relationer och ger ditt yttersta för att leverera den bästa kundupplevelsen. Du vill alltid leverera ett arbete med högsta möjliga kvalité samt har god planerings- och prioriteringsförmåga. Det är viktigt för dig att alltid ha ett professionellt och trevligt bemötande och har förmåga att prata med alla typer av kunder och kollegor. Du har ett gott omdöme, är strukturerad, flexibel samt har god administrationsförmåga. Utöver detta ser vi gärna att du har goda referenser från liknande arbete.

Vi erbjuder dig

 • En spännande arbetsmiljö där du får vara delaktig i företagets utveckling.
 • Korta beslutsvägar.
 • Goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter såsom utbildningar genom bland annat samarbeten med Renault.
 • Generösa personalförmåner – bland annat friskvård, personalrabatter på drivmedel, bilvård, verkstadsarbeten & reservdelar och personalrabatter hos samarbetspartners.

Anställning, omfattning, placeringsort, tillträde
Anställningen är 100% med placering i Borlänge. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten i Borlänge? Kontakta Viktor Burström, servicechef Borlänge 0243-25 77 61.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2023-02-28. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vi rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansök genom att skicka CV samt personligt brev till: jobba@rebil.se Skriv: ”PST Borlänge” i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!