Skadeprocessen

Vi lagar bilar av alla märken

Våra skadecenter är auktoriserade för Volvo, Renault, Dacia, BMW, Mercedes och Nissan. Vi tar även hand om bilar av alla märken som är äldre än tre år då vi har samarbeten med samtliga försäkringsbolag.

OBS! För tillfället har vi inget avtal med Folksam försäkring. Vi kan därför tyvärr inte erbjuda några reparationer på fordon med Folksam försäkring. Vi hoppas att vi snart har en lösning på detta!

Allt under samma tak

Vid våra skadecenter har vi skadetekniker, plåtverkstad, lackering och allt som krävs för att reparera och färdigställa din bil så fort som möjligt. Vi lagar dessutom skador på husvagnar och husbilar. Vi har samarbetsavtal med alla försäkringsbolag. Har du fått en skada är det viktigt att du anmäler det till ditt försäkringsbolag. Därefter kontaktar du oss och bokar skadebesiktning. Har du Volvia eller Renaultförsäkring så kan vi hjälpa dig med din skadeanmälan i samband med din bokade skadebesiktning.

Hyrbil under tiden?

Behöver du en hyrbil under tiden som vi reparerar din bil så ordnar vi det via Hertz! Har du en BMW eller Mercedes så samarbetar vi med Sixt så att du får en bil av samma märke.

Så här går det till

  1. Har din bil fått en skada är det viktigt att göra en skadeanmälan hos ditt försäkringsbolag.
  2. Boka därefter tid för skadebesiktning hos oss och kör bilen till vårt skadecenter. Om bilen inte går att köra försäkra dig då om att bärgaren kör den direkt till vårt skadecenter.
  3. Vi kontrollerar bilen och dokumenterar skadans omfattning. Därefter har vår skadehandläggare en dialog med ditt försäkringsbolag för att säkerställa reparationens omfattning.
  4. När allt är klart med försäkringsbolaget beställer vi material och i vissa fall kräver försäkringsbolagen att det skall repareras med begagnade delar.
  5. Reparationen påbörjas och vi demonterar, frilägger, riktar skador och byter ut detaljer med nya delar. Vi lackar det som krävs i vår egen toppmoderna anläggning och slutligen monteras alla detaljer, som lister, lås, knappar, stötfångare m.m.
  6. Innan du hämtar din bil gör vi en sista kontroll så att allt är i sin ordning.