Skadecenter

Ibland är oturen framme, en oförsiktig dörröppning, ett stenskott eller kanske till och med en krock. Det viktigaste är att bilen kunnat skydda dig och dina kära. Skadorna på bilen kan vi åtgärda vid våra skadecenter.

Vi lagar bilar av alla märken

Vi är ett auktoriserat Skadecenter för Volvo, Renault, Dacia, BMW, Mercedes och Nissan. Vi tar även hand om bilar av alla märken som är äldre än tre år då vi har samarbeten med samtliga försäkringsbolag.

Vi har skadetekniker, plåtverkstad, lackering och allt som krävs för att reparera och färdigställa din bil så fort som möjligt. Vi lagar dessutom skador på husvagnar och husbilar. Vi har samarbetsavtal med alla försäkringsbolag. Har du fått en skada är det viktigt att du anmäler det till ditt försäkringsbolag. Därefter kontaktar du oss och bokar skadebesiktning. Har du Volvia eller Renaultförsäkring så kan vi hjälpa dig med din skadeanmälan i samband med din bokade skadebesiktning.

Vi hjälper dig med hyrbil

Behöver du en hyrbil under tiden som vi reparerar din bil så ordnar vi det via Hertz! Har du en BMW eller Mercedes så samarbetar vi med Sixt så att du får en bil av samma märke.

Skadeprocessen

  1. När skadan är skedd är det viktigt att göra en skadeanmälan.

2. Boka tid för skadebesiktning och kör bilen till vår skadeverkstad. Om bilen inte går att köra försäkra dig då om att bärgaren kör den direkt till vårt Skadecenter.

3. Vi kontrollerar bilen och dokumenterar skadans omfattning. Därefter har vår skadehandläggare en dialog med ditt försäkringsbolag för att säkerställa reparationens omfattning.

4. När allt är klart med försäkringsbolaget beställer vi material och i vissa fall kräver försäkringsbolagen att det skall repareras med begagnade delar.

5. Reparationen påbörjas och vi demonterar, frilägger, riktar skador och byter ut detaljer med nya delar. Vi lackar det, som krävs i vår egen toppmoderna anläggning och slutligen monteras alla detaljer, som lister, lås, knappar, stötfångare m.m.

6. Innan du hämtar din bil gör vi en sista kontroll så att allt är i sin ordning.

Husvagnar och husbilar

Varför byta ut en hel sida av husvagnen på grund av en bula?

Vid en skada på husvagnen är det vanligt att man byter ut hela sidopanelen vilket både är kostsamt och tidskrävande. I de flesta fall går det att reparera skadan med enklare medel. Våra Skadecenter i Falun och Borlänge är HBC-auktoriserade och jobbar med HBC´s reparationssystem för husvagnar och husbilar. Vi tar hand om både små och stora lackskador och i vår lackbox som är hela 15 m lång kan även de största husvagnarna repareras.

Vi har samarbetsavtal med alla försäkringsbolag
Har du fått en skada är det viktigt att du anmäler det till ditt försäkringsbolag. Därefter kontaktar du oss och bokar tid för skadebesiktning.

Husvagnsskada före reparation
Husvagnsskada före reparation
Husvagnsskada efter reparation
Husvagnsskada efter reparation

Öppettider

M-F
7-16
Lunch
12-12.40
M-F
7-16
Lunch
12-12.40