Om oss

beyond mobility 

Vi är ett företag i en föränderlig bransch och vi ser med nyfikenhet på nya möjligheter. Vi tar sikte på framtiden och de tjänster som vi kan erbjuda människor i rörelse för en enklare vardag. Vi kallar det beyond mobility. 

Vi tycker att det ska vara enkelt att både arbeta hos oss och göra affärer med oss. Hos oss kan du som kund få hjälp med precis allt som gäller bil. Vi löser allt från att laga minsta stenskott till att leverera bilar och lastbilar med världsledande teknik. Många av våra avdelningar erbjuder dessutom tjänster för alla bilmärken. Vi utvecklar ständigt våra erbjudanden och olika sätt att nyttja bil genom abonnemang och paketlösningar för att du ska få enkelhet.

Viktigast för oss är våra relationer – oss medarbetare emellan, med våra kunder och leverantörer.

 

Vi har servat bilar och kunder sedan 1952

Rolf Ericson Bil är auktoriserad återförsäljare av Volvo, Renault och Dacia personbilar samt Renault lätta transportbilar. Sedan starten 1952 har företaget funnits i Dalarna. Idag har vi anläggningar för försäljning och service av personbilar och lätta transportbilar i Falun, Borlänge och Ludvika. Rolf Ericson Bil har ca 170 anställda och omsätter ca 1,1 miljarder kronor.

Rolf Ericson Lastvagnar & Bussar AB har anläggningar i Borlänge och Mora med ca 80 anställda. Försäljning och service av Volvo bussar finns i Borlänge och försäljning och service av Volvo lastvagnar finns i Borlänge och Mora.

Koncernen Rolf Ericson Bil Företagen består av dotterbolagen Rolf Ericson Bil i Dalarna AB, Rolf Ericson Lastvagnar & Bussar AB och fastighetsbolaget Rolf Ericson Bil Falun AB. Koncernen omsätter ca. 1,5 miljarder kronor och har ca 250 anställda.