Historik

En bilkoncern i Dalarna

Rolf Ericson Bil är ett dotterbolag inom Rolf Ericson Bil Företagen och är auktoriserad återförsäljare av Volvo personbilar, Renault personbilar och lätta transportbilar samt Dacia personbilar och lätta transportbilar. Sedan starten 1952 har vi funnits i Dalarna och idag har vi anläggningar för försäljning och service av personbilar samt lätta transportbilar i Borlänge, Falun och Ludvika. Rolf Ericson Bil har ca 170 anställda och omsätter ca 700 miljoner kronor.

Försäljning och service av Volvo lastvagnar finns i Borlänge och Mora och drivs av dotterbolaget Rolf Ericson Lastvagnar & Bussar AB med ca 80 anställda.

Hos Rolf Ericson Bil Företagen vet vi att passion för arbetet, kunderna och medarbetarna skapar framgång. Vi är ett företag i en föränderlig bransch och vi ser med nyfikenhet på de möjligheter som finns för att fortsätta utvecklas. Vi tar sikte på framtiden och de tjänster som vi kan erbjuda människor för en enklare vardag. Vi tycker att det ska vara enkelt att både arbeta hos oss och göra affärer med oss. Viktigast för att skilja oss från mängden är våra relationer. Starka relationer med kunder, leverantörer och oss medarbetare emellan ger oss ett försprång och alla möten är ett sanningens ögonblick. Där avgörs hur vi uppfattas och det är styrkan i vårt varumärke. Koncernen Rolf Ericson Bil Företagen omsätter ca. 1,3 miljarder kronor och har ca 230 anställda.