Glascenter

Har du fått en skada så är det viktigt att du så snart som möjligt åtgärdar den då ett stenskott i vindrutan kan äventyra både sikt och trafiksäkerhet. Det kan dessutom orsaka skada på torkarbladen. Eftersom framrutan är en del av bärigheten i hela bilens kaross är det viktigt att du vid en bilglasreparation anlitar en auktoriserad verkstad som använder rätt metod, rätt delar och rätt lim. Vi reparerar stenskott medan du väntar.

Ha alltid ett stenskottsplåster i bilen ifall du får ett stenskott på vindrutan. Har du inget så är du välkommen in till oss och hämta ett. Tänk på att ju längre du väntar med att åtgärda ditt stenskott, desto större är risken för sprickbildning, som inte kan repareras. Att laga ett stenskott kostar mellan 0:- och 200:- beroende på vilket försäkringsbolag du har.

Vi reparerar stenskott medan du väntar.

Ett stenskott i vindrutan kan äventyra både sikt och trafiksäkerhet. Det kan dessutom orsaka skada på torkarbladen. Ha alltid ett stenskottsplåster i bilen ifall du får ett stenskott på vindrutan. Har du inget så är du välkommen in till oss och hämta ett. Tänk på att ju längre du väntar med att åtgärda ditt stenskott, desto större är risken för sprickbildning, som inte kan repareras. Att laga ett stenskott kostar mellan 0:- och 200:- beroende på vilket försäkringsbolag du har.

 

Låt oss fixa stenskottet och bespara dig själv en större kostnad

Har du ett stenskott på rutan försöker vi i första hand alltid att laga stenskottet. Ett stenskott som måste lagas är ett stenskott som har en liten spricka i sig. Är det en grop utan spricka så gör man i regel ingenting. En lagning kan förhindra att hela rutan spricker och är ett enkelt sätt att bespara sig en större kostnad. Själva stenskottslagningen går snabbt att åtgärda och är inte så kostsam. Självrisken med t ex Volvia och Renault Försäkring är 100 kr för stenskott och vid byte av glasruta är självrisken 1.600 kr. En skada på glastaket kan ersättas via vagnskadeförsäkringen eller vagnskadegarantin. Ett tips är att skydda sprickan med en tejp till dess att stenskottet lagats. Ha alltid ett s.k. stenskottsplåster i bilen i fall du får ett stenskott på vindrutan.

Laga stenskott eller byta hela rutan?

Eftersom vindrutan är så viktig ur säkerhetssynpunkt rekommenderar vi att endast reparera skador mindre än 25 mm, eller i vissa fall 15 mm (se illustration). Om skadan är större eller belägen i det direkta synfältet måste rutan bytas.

För snabb hantering av din glasskada är det viktigt att du först gör en skadeanmälan hos ditt försäkringsbolag. Har du Volvia Försäkring eller Renault Försäkring kan du anmäla skadan direkt i appen. Har du annat försäkringsbolag så är tar du din skadeanmälan med till oss när du ska få din skada reparerad. Det gör att vi kan ta hand om dig och din bil snabbare.

Ladda ner appen Renault Försäkring i App Store eller Google Play

Ladda ner appen Volvia Försäkring i App Store eller Google Play